DET ÄR ENKELT ATT HAKA PÅ

Det är lätt att ta sig till FriluftsByn och det finns flera boendealterantiv. Kanske bor du i Höga Kusten och åker hem på kvällarna eller så kanske du bokar boende eller tar med tältet.

Du väljer själv när du lagar din egen mat och när du hänger med andra i Vardagsrummet, Vinterfiket eller Toppstugan.

RESA TILL FRILUFTSBYN

Det är smidigt att ta sig till FriluftsByn. Vi skulle ärligt talat rekommendera att ta bilen eller samåka för störst flexibilitet. Det tar ca 5 timmar om ni åker från från Stockholm. Du kan även ta tåget till Örnsköldsvik och därefter ta lokalbuss på Fredag och dela taxi till resecentrum på Söndag. 

BIL

Med egen bil tar du dig enkelt runt på äventyr i Höga Kusten. FriluftsByn ligger på Skulebergets sydsida och det tar ca 5 timmar från Stockholm och 2 timmar från Umeå samt typ 1,5 timma från Sundsvall.

TÅG

Vintertid ligger Höga Kusten lite efter när det kommer till kollektivtrafik då helger helt saknar bussar. Men – du kan ta tåg till Örnsköldsvik och därefter lokalbussen till FriluftsByn på Fredag. Söndagar går inga bussar men du kan dela en taxi (förbokas ca 800 kr).

BOENDE

Du kan välja att bo hemma, hos vänner och familj eller så ser du till att bo direkt där allt händer i FriluftsByn. I FriluftsByn finns flera alternativ – lyxa till det lite med storstuga med kök, wc och dusch eller bo lite mer kompakt i campingstuga / friluftsbod med tillgång till superfräscht servicehus.

Vill du göra det än mer äventyrligt tar du med dig tältet där då såklart har tillgång till servicehus, sällskapsrum och såklart Vardagsrummet.

 

För att du ska kunna få stört valfrihet kring boend och mat bokar du Vinterfest och boende separat. I facebook gruppen ”WeAretheOutdoorCollective” kan du hitta andra som vill dela stuga eller samåka till Vinterfest. 

STORSTUGA

Med plats för upp till 6 personer är det här perfekt för det större sällskapet.
Storstuga >>

CAMPINGSTUGA

Mer kompakt boende med tillgång till nybyggt servicehus
4 bäddars >>
2 bäddars >>

FRILUFTSBOD

Funkisboende med antingen dubbelsäng eller våningssängar.
FriluftsBodar >>

TÄLTA

Ta med tältet och bo för endast 150 kr/natt.
Tältplatser >>

SÅ FÅR DU EN SKÖN TÄLTNATT

Många kommer säkert att boka en stuga men flertalet kommer nog också att tälta. Vi har träffat Magnus från Naturkompaniet för att få lite tips om hur man får en god natt sömn. Missa inte Magnus workshop om vintertältning på lördag.

MAT & DRYCK

Kvällstid erbjuder Vinterfest skönt häng i Vardagsrummet och vid eldarna. Dagtid håller vi Toppstugan och Vinterfiket öppet. Självklart kan du även laga egen mat i stuga, friluftskök eller över öppen eld vid någon av FriluftsByns eldstäder, ved köper du i receptionen.

VARDAGSRUMMET!

Vardagsrummet erbjuder middag och varje kväll har vi två sittningar en tidig sittning och en senare sittning från 19:00 där du behåller bordet till stängning. Drop in i mån av plats.
Boka bord i Vardagsrummet >>

BOKA BORD I TID!

Då restriktioner inte tillåter stående gäster måste samtliga gäster sitta ner vid bord. Vardagsrummet har bordsbokning – se till att boka bord i tid för att säkra en plats. Drop-in vid mån av plats.
Boka bord i Vardagsrummet >>

FREDAG

Lunch: Docksta Baren 900 m från FriluftsByn
Middag 17:00 – 23:00: Vardagsrummet, FriluftsByn

LÖRDAG

Frukost: Vardagsrummet
Lunch: Vinterfiket (11:00 – 16:00) eller Toppstugan (11:30-15:00)
Middag 17:00 – 23:00: Vardagsrummet, FriluftsByn

SÖNDAG

Frukost: Vardagsrummet
Lunch: Vinterfiket i FriluftsByn (11:00 – 14:00) eller Toppstugan (11:30-15:00)