The Outdoor Collective

The Outdoor Collective är en gemenskap för oss som älskar friluftsliv och ser naturen som en källa till reflektion, nytänkande och gemenskap. Tillsammans öppnar vi sinnen och väcker känslor.

Naturkompaniet

Naturkompaniet är en friluftskedja med 32 butiker över hela Sverige med riktigt kunniga kollegor som älskar friluftsliv lika mycket som vi. Naturkompaniet stödjer Vinterparken samt kommer till Vinterfest för att dela med sig av tips kring friluftsliv på vintern.

FriluftsByn

FriluftsByn är en plats för äventyr, kreativitet och gemenskap. Här bor du mitt bland Höga Kustens alla äventyr och på området finns flertalet ytor för härligt häng. FriluftsByn står värd för Vinterfest och gör hela festivalen möjlig.

Höga Kusten

Höga Kusten Destinationsutveckling arbetar för att utveckla Höga Kusten och stödjer arbetet med att göra Världsarvet till en året-runt destination.

TSL

Snöskor såg ungefär likadana ut fram till 1981 då TSL startade sin verksamhet i franska alperna. TSL började tillverka snöskor i plast, vilket gjorde dem lättare och mer effektiva. På 1990-talet utvecklade TSL den berömda timglasformen som snabbt blev en succé. Under Vinterfest får du låna snöskor från TSL.

Kramfors Kommun

Orten är historiskt känd för sin stora sågverksindustri under 1800-talets andra halva men idag är nog Kramfors mer känt för att utgöra större delen av det natursköna Världsarvet Höga kusten som idag lockar både boende och besökare.

Hernö Gin

Sveriges första renodlade gindestilleri finns i den natursköna byn Dala strax utanför Härnösand. Hernö Gin har krönts till världens bästa gin flera gånger om sedan starten 2011 och framställer gin skapat med passionen som källa med inspiration från naturen. Hernö Gin besöker oss på lördag kväll.

Gränsfors Bruk

Gränsfors Bruk har under mer än 100 år byggt upp en verksamhet kring tillverkning av handsmidda yxor och yxkunskap, med fokus på kvalitet och miljöansvar. Gränsofrs Bruk finns på plats tillsammans med Tobias ”Vildmarkshjärta” för att visa ur du hantera yxan och gör upp eld på olika smarta sätt.

Icebug

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen. Icebug stöttar lördagens Världsarvslopp.

Lundhags

Lndhags tillverkar och utvecklar kängor, kläder och ryggsäckar för vandring. De gör även långfärdsskridskor av återvunnet stål som produceras i Sverige. Lundhags finns på plats för att dela sin kunskap kring issäkerhet.  

Haglöfs

 Haglöfs gör tränings- och friluftskläder för män, kvinnor och barn. Kläder, skor och ryggsäckar för vandring, friluftsliv, skidåkning och snowboard. Haglöfs stöttar lördagens Världsarvslopp.

Bizmaker

Bizmaker är en regional innovationsaktör med uppdraget att främja företagsutveckling och förnyelse av näringsliv och samhälle. Bizmaker finns på plats för att dela sina tips hur man går från idé till företag.

KOM FÖRBEREDD

Naturkompaniet består av 35 friluftsbutiker som säljer utrustning för friluftsliv och resa från världens ledande varumärken. Målsättningen är att främja naturupplevelser genom att tillhandahålla utrustning som underlättar och berikar friluftsliv. Vill du ha hjälp med kläder eller utrustning för Vinterfest så har du förmodligen en Naturkompaniet butik nära dig.
Kalas, ta mig till Naturkompaniet >>